Termometrele electronice marca Geratherm
Conceput si dezvoltat de producătorul german Geratherm Medical, Termometrul Clinic, după cum sugerează și numele, a fost creat inițial pentru uz spitalicesc. Un termometru confecționat dintr-un material solid, incasabil și cu vârful rigid permite măsurarea temperaturii adulților în diferite zone ale corpului.
E bine de știut că în funcție de zona corpului de unde se măsoară temperatura, valorile pot fi diferite. 
Zona orală poate oferi variații la citire, prin urmare sfătuim ca termometrul să fie introdus sublingual în partea dreaptă sau stângă. Imediat înainte de măsurarea temperaturii pe care orală, este recomandat să se evite consumul de alimente reci sau foarte calde.
O altă zonă a corpului folosită la măsurarea temperaturii este zona axilară. În momentul în care se expune axila pentru a fi așezat termometrul, zona se poate răcori, de aceea este recomandat un timp mai lung de măsurare.
Copiilor nu le este recomandat acest tip de termometru, pentru că vârful rigid al acestuia îi poate răni intrarectal în momentul așezării termometrului.

Pentru cei mici, Geratherm are o variantă perfectă pentru ei, Termometrul Rapid cu vârf flexibil. Are timp rapid de citire, doar 9 secunde. Pentru părinți, este foarte important ca măsurarea temperaturii să fie făcută rapid și cu acuratețe, pentru a nu crea un disconfort suplimentar copilului.
Vârful flexibil permite măsurarea exactă chiar dacă micuții nu stau în poziția corectă. Mânuțele lor se mai pot agita, oricât le-am explica noi, cât de important este să stea nemișcați.
Copiilor până la vârsta de un an, li se poate măsura  temperatura in zona rectală.  După aceasta vârstă, această metodă poate deveni dificilă. În schimb, copiilor mici nu le este recomandată măsurarea temperaturii pe cale orală, deoarece ei nu vor ține gura închisă perfect iar valorile vor fi inexacte.
Vârful aurit al termometrului îl face antialergic, permițând astfel o întrebuințare în maximă siguranță de către orice copil.

Aceste două termometre sunt dispozitive medicale și vă sfătuim să citiți cu atenție instrucțiunile producătorului pentru a avea eficiență maximă dar și pentru a-l folosi în siguranță.

Comentarii