Ce este și la ce folosește un Pulsoximetru?

Un Pulsoximetru este un dispozitiv medical mic ca dimensiuni, ce poate fi achiziționat din farmacii, dar care poate să-ți salveze viața.

În funcție de afecțiunile cronice pe care le avem, deținem în casă diferite dispozitive medicale de măsurat fie glicemia, temperatura, tensiunea sau saturația de oxigen din sânge.

În special persoanele vârstnice, observă că anumite activități pe care până nu demult reușeau să le facă fără probleme, încep să le creeze probleme de respirație. Dar nu putem pune totul pe seama vârstei. Dacă înțelegem care este cauza ce provoacă această oboseală, sau cum se spune popular “ rămân fără suflu”, anumite afecțiuni se pot trata și calitatea vieții se va îmbunătăți simțitor.

Din cauza unor afecțiuni pulmonare acute pot apărea insuficiențe respiratorii. Adică, în sacul de aer din plămâni se acumulează lichid care nu mai permite oxigenarea sângelui iar organele vitale nu mai pot funcționa corespunzător.

Dar dacă există factori externi ce facilitează instalarea insuficienței respiratorii, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool, boli ereditare sau boala pulmonară obstructivă cronică sau astmul, este indicat să vă măsurați periodic saturația de oxigen din sânge și pulsul.

Vă recomandăm că modificările de respirație ce persistă să nu le treceți cu vederea, și să le discutați împreună cu medicul dumneavoastră curant.

Un pulsoximetru vă poate salva viața. Nivelul normal al saturației de oxigen din sânge  este cuprins între 95 și 100%.Conform World Health Organisation, orice valoare mai scăzută de 90 vă pune viața în pericol.

În contextul actual, al pandemiei cu Covid-19, în care sistemul respirator este grav afectat în anumite cazuri, acest aparat este folosit atât în spitale, cât și acasă de persoanele ce nu au simptome severe ale bolii și rămân izolate la domiciliu.

Respirația normală a unui om, trebuie să fie lină, aproape insesizabilă. În momentul în care respirația necesită efort, și nu se liniștește prin repaus, este indicat să luați legătura cu un medic.

Geratherm, care și-a obișnuit clienții cu o calitate excepțională, produce Oxy Control, un dispozitiv medical de măsurare rapidă a saturației de oxigen din sânge și a pulsului. Amândouă măsurătorile în cazul bolilor cronice este esențială pentru a monitoriza starea de sănătate a pacienților.

Dispozitivul Geratherm Oxy Control este ușor de folosit și nu necesită pregătire medicală pentru întrebuințarea lui. Acuratețea datelor poate fi influențată de unghiile false sau date cu gel, degetele murdare sau razele solare puternice ce pot afecta senzorul aparatului.

Întotdeauna citiți cu atenție manualul de instrucțiuni și în cazul în care aveți nelămuriri adresați-vă cu încredere farmacistului sau importatorului.

Măsurarea acestor valori nu înlocuiește un consult medical de specialitate. 

Comentarii