Din viața cu psoriazis - Mami, am coatele fine ca tine

Din viața cu psoriazis - Mami, am coatele fine ca tine

În mod normal orice mama care primește complimente de la copilul ei, se simte măgulită. Eu simt uneori cum mi se strânge stomacul. Când ea spune asta înseamnă că bubițele au trecut și nu mai ustură, nu o mai mănâncă.

Sunt mămică de copil ce suferă de Psoriazis și simt fiecare scărpinat și fiecare oftat al ei, ca și cum ar fi al meu.

Am încercat toate cremele, mai puțin cele cu corticoizi

Am folosit creme de la plafar, cu gălbenele, aloe Vera și multe alte plăntuțe tămăduitoare. Sunt bune, dar efectul se lasă așteptat și pentru un copil o zi durează mai mult ca pentru un adult.

Întâmplător am auzit de Resolve, de gama de produse Resolve. Inițial am încercat alte produse ale lor, dar când am văzut că au și crema pentru tratarea scuamelor ce apar la bolnavii de Psoriazis, am zis că n-o fi foc și încercam...

Mami pielea mea e fina ca a ta

A făcut baie, și ca de obicei a folosit crema pe pielea moale lăsată de apa caldă. M-a rugat să o las să se dea ea. I-am pus în palmă, cât obișnuiam să pun la alte creme. Când a început să se ungă, am văzut că a dat amândouă coatele și genunchii. Nu zicea nimic. Se dădea cu cremă, fără să se plângă de miros sau textură. Când a terminat, s-a spălat pe mâini și a plecat în camera ei. După câteva ore, apare zâmbind.

Mami uite ce moale a rămas pielea, și nu mă mai mănâncă. Am luat tubul de cremă și l-am pus la mare cinste în baie pe dulăpior.

Am citit comentariile dumneavoastră făcute la articolele precedente, și am extras o idee comună. Psoriazisul este suferință și de multe ori neînțeleasă. Dar pe lângă suferință este o dorință imensă de a învinge boala.

Educarea celor din jurul nostru clădeste comunități tolerante

Prin educarea celor din jurul nostru putem obține și ameliorarea efectelor psihice asupra bolnavilor, prin toleranță și acceptare.

Am văzut mesaje de încurajare, de susținere și sfaturi postate în comentarii. În jurul unei afecțiuni se formează o comunitate care poate oferi sprijin pentru cei afectați, dar și pentru aparținători.

Felul în care sunt îngrijite leziunile, scuamele poate avea un impact pozitiv asupra calității vieții. Alegeți creme cât mai naturale cu putință, fără substanțe farmacologice, decât dacă este absolut necesar și la indicația medicului.

Fetița mea este în remisie acum, de ceva vreme. Așteptăm sezonul rece cu flaconul de Resolve la vedere, așezat frumos pe etajeră. Pentru ea efectele nu au fost doar fizice, ci și la nivel psihologic, știind că are un "partener" de încredere care nu dă greș.

Vă dorim remisii îndelungate și un sezon rece fără erupții problematice.

Scris împreună cu L., fetița mea

Comentarii